Thex&Tova

Alla inlägg den 16 maj 2012

Av Alicia Fritz - 16 maj 2012 13:36

Hej!

Nu ska jag och Thex åka hem till Jenny men tänkte först bara uppdatera lite om tävlingen och utsällningen denna veckan :)

I måndags så var de då först utställning och Thex blev då BIR eftersom han var den enda sheltien sen fick vi också en HP rosett och gick vidare till grupp tävlingen. Där blev han BIS 6. Domare var Barbro Berg Almskoug. Han fik omdömet ''ung hane, väldigt välutvecklad, rastypiskt huvud, bra rygglinje, rör sig väl, visas väl.''  Är jätte nöjd med honom och är nyfiken på vad de säger på Elmia på söndag!


Igår var ju skolmästerskapet! Det gick faktiskt jätte bra, vi kom på 9 plats av 20 stycken ungefär. Domare var Jonny Petersson. 


Betygen:


Platsläggning,       0  står

tandvisning          10

linförighet            8.5 TV, VP, dåligt språng

Läggande             7    DK- stannar

inkallning             10

ställande              6.5 FF, DK, NS

Apportering          0   utför ej

Hopp över hinder  10

Helhetsintryck       8  oroligt


Summa: 125.5 /200


Sen var det ju då agilityn. Där gick det också bra för att vara första tävlingen och att en höglöpstik stod jämte honom hela tiden. Diskade oss på agility men fick tio fel på hopp. De hade inte priser för varje klass annars skulle vi kommit två på pallen i hoppklassen, så det var ju lite synd ;) Men vi satsar på mycket träningen nu framöver så han inte fuskar och tar lite andra hinder istället! Domare var John Fagerqvist så det kändes rätt bra eftersom jag har känt honom så länge.


Jag har lydnaden på film men den kommer nog upp lite senare när jag hinner lägga upp den men har lite bilder på träning och så.


       

Ovido - Quiz & Flashcards